„Biserica Sf. Dumitru din Suceavă începe a se nărui”
„Streașina de zid din dosul altariului a căzut, înainte cu câteva zile, jos și noroc că nu a trecut nimene pe acolo, căci rămânea cu capul spart. Pe stâlpii de peatră ce sprijinesc biserica au crescut de mult copăcei frumoși, de-a dragul să te uiți la dânșii…Dacă această biserică n-ar fi în mijlocul orașului, nu s-ar scandalisa lumea văzând-o cum se ruinează, dar așa, unde te întorci, tot de dânsa dai, și, dacă cugeți, este un edificiu atât de vechi și de însemnat…”.
„Revista Politică”, Anul III, nr. 6, Aprilie 1888.
„Suceava, în haină nouă”
“Primăvara, atât de mult așteptată, a găsit orașul Suceava îmbrăcat în haina nouă și elegantă pe care i-au făurit-o constructorii. De câtăva vreme însă, alături de blocurile în culori pastelate, sau de cele aflate în construcție din cartierele «Ana Ipătescu», centrul orașului sau «Mihai Viteazul», au apărut echipe de oameni care sfredelind pământul întind în șanțurile largi conductele viitoarei rețele de termoficare a orașului. Aici întâlnim sudori care leagă tuburile uriașei conducte, betoniști și vopsitori, oameni care execută această importantă lucrare ce contribuie la modernizarea orașului reședință de regiune. Undeva pe o stradă întortocheată cum erau până deunăzi aproape toate în Suceava, în cartierul «Zamca», liniștea patriarhală ce mai stăpânea aici a fost de curând destrămată de zgomotul betonierelor”.
“Zo ri noi”, Anul XVIII, nr. 5090, Suceava, Aprilie 1964.
„Câți șomeri intelectuali avem”?
“Se vorbește mult în ultimul timp despre muncă, despre producție, despre lipsa de posibilități de plasare a foarte mulți oameni care ar dori să muncească, adică șomerii. Se părea că numărul acestora este neînchipuit de mare, mai ales a celor intelectuali. Și, într’adevăr, guvernul a venit cu legea muncii naționale care tinde să dea posibilități de muncă naționalilor, de a căror colaborare se simțea nevoia. În scopul punerii în aplicare a acestei legi în mod cât mai eficace, s’a făcut acum câteva săptămâni un recensământ al intelectualilor lipsiți de ocupație. Rezultatele nu sunt de natură să neliniștească prea mult. Datele statistice ne confirmă aceasta. În total în România sunt 6.197 șomeri intelectuali. În Bucovina situația stă în felul următor: județul Câmpulung – 22, Cernăuți – 22, Rădăuți – 37, Storojineț – 27, Suceava – 25. Din aceste cifre rezultă că șomajul intelectual nu are proporțiile din alte țări și trebuie să recunoaștem că au contribuit la acest îmbucurător rezultat toate măsurile luate de guvern pentru plasarea intelectualilor”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XX, nr. 5041, Aprilie 1937.