Substația de Ambulanță de la Vatra Dornei, cu șase autosanitare în dotare și 25 angajați, își pierde sediul pe care îl ocupă de ani de zile. Spațiul în care funcționează Ambulanța aparține spitalului din localitate, care acum îl vrea înapoi pentru a deschide acolo un ambulatoriu de specialitate integrat. Primăria Vatra Dornei a găsit deja o altă locație în care să-și desfășoare activitatea substația de Ambulanță, respectiv un corp din clădirea policlinicii TBC, de pe strada Mihai Eminescu nr. 12. Noul sediu repartizat de administrația locală este însă impropriu desfășurării unei activități de urgență, iar Ambulanța nu se poate muta în viitoarea locație decât dacă spațiul va fi complet reamenajat.
Directorul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Suceava, doctorul Daniel Martiniuc, a declarat ieri că a găsit înțelegere la conducerea spitalului, care a fost de acord să amâne eliberarea spațiului până când lucrările de reabilitare vor fi gata, însă investiția nu poate demara în lipsa banilor. Singura cale pentru obținerea fondurilor necesare este Ministerul Sănătății, care a fost înștiințat în acest sens, însă rămâne de văzut în ce măsură se va reuși alocarea de fonduri.
270.000 lei, pentru amenajarea viitoarei locații
Într-un memoriu pe care l-a transmis autorităților sanitare de la București, directorul Martiniuc a explicat că are nevoie în acest an de 270.000 de lei pentru a renova spațiul pus la dispoziție de Primăria Vatra Dornei și în care substația de Ambulanță ar urma să se mute.
„Locația care ne-a fost dată în folosință de Primăria municipiului Vatra Dornei necesită reparații capitale. Pentru încălzirea spațiilor și asigurarea apei calde menajere este nevoie de o refacere integrală a instalației termice. În plus, pentru asigurarea condițiilor de igienă și confort se impun recompartimentări ale spațiului, reparații, finisaje interioare și exterioare ale clădirii”, a spus șeful SAJ Suceava.
Substația de Ambulanță Vatra Dornei deservește un număr de 36.537 locuitori și o suprafață de 2.049 km pătrați. Aici lucrează un medic, nouă asistenți medicali, trei dispeceri și 12 ambulanțieri.