4 porții – 40 minute
- 500g foi de plăcintă
- 2 linguri unt
- 1 ceapă
- 1 că]el de usturoi
- 250g ciuperci de pădure
- 75ml vin alb sec
- 100g telemea desărată
- 1 lingură pătrunjel verde tocat
- 1 lingură mărar verde tocat
- 1 lingură cozi de ceapă verde tocate
- sare, piper
Căliți în unt ceapa tăiată mărunt și usturoiul pisat. Când ceapa începe să se îngălbenească adăugați ciupercile tăiate în felii subțiri, și vinul. Lăsați vasul pe foc potrivit până când se înmoaie ciupercile. Opriți focul și lăsați amestecul la răcit. Adăugați brânza rasă și ierburile în amestecul rece. Omogenizați compoziția și condimentați-o cu sare și piper. Suprapuneți 5 – 6 foi de plăcintă, unse cu ulei. Turnați amestecul cu ciuperci pe foi și rulați-le. Puneți ștrudelul într-o tavă de chec tapetată cu folie de copt. Tăiați câteva romburi în stratul de foi de deasupra. Coaceți ștrudelul la foc potrivit, 15 – 20 de minute, lăsați-l apoi să se răcească puțin și tăiați-l în felii cu grosimea de 2 – 3 cm.