„Stropirile de iarnă”
„Au început stropirile de iarnă la pomii roditori cu soluția sulfocalcică. Doritorii, proprietari de livezi, din localitate și județ, cari doresc să stropească pomii contra dușmanilor lor, cu insecte și boli criptogamice, să se adreseze Secției Agricole Suceava spre a le pune la dispoziție echipe de stropit. Prețul unui pom curățat de mușchi și licheni, tăiat de ramurile uscate, și de stropit cu soluție, costă 50 de bani”.
„Suceava”, Anul I, Nr. 40, 10 Ianuarie 1935.
„Indezirabili”
„Mulțidintre directorii de întreprinderi și instituții au devenit indezirabili. De fapt erau ei demult nedoriți, dar cine le-o putea spune în față fără să-și riște situația? Unii păreau de neatins: duri, impenetrabili disprețuitori și autocrați, știindu-se apărați de meterezele despotismului. Între ei și cei care-i duceau de fapt în spinare se formaseră adevărate ziduri de netrecut. Măria sa șeful nu se adresa bietului muritor decît cu apelativul bă, refuzînd bineînțeles dialogul, sau, doamne ferește, contradicția. După ilustrele modele ale puternicilor epocii de tristă memorie, căpătaseră și dumnealor apucături feudale: plăcerea huzurului și a abuzului, indiferența față de lege, tentația și practica megalomaniei. Un director oarecare își construise, cu sudoarea pălmașilor din subordine și cu banii întreprinderii, pe moșia pe care o stăpînea, un modest refugiu paradisiac: bazin de înnot, terenuri de tenis, chioșcuri de agrement și o…micuță casă pentru desfătări bahice, de care beneficiau el, familia și prietenii. Alt grangur, care a dominat cîteva decenii destinele comerțului, nu fuma decît Kent și manipula fondurile de marfă destinate populației ca pe propriile buzunare”.
„Glasul Bucovinei” (ziar independent de renaștere moral-spirituală și de opinie cetățenească liberă), Anul I al Libertății, Nr. 3, 27 ianuarie 1990.