Adaptarea cinematografică a romanului „Klara și Soarele”, de Kazuo Ishiguro, realizată de elevi ai Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Suceava, a câștigat premiul cel mare al Festivalului Internațional de book-trailere Boovie, de la Cluj-Napoca.
Trofeul și premiul de 1.000 de euro au ajuns la echipa “Aurorum Spectra”, coordonată de către profesoarele Maftei Camelia Maria și Cimpoeșu Marinela Cristina
În cadrul evenimentului, peste 6.000 de elevi și profesori talentați și-au prezentat creațiile, și anume book-trailers, scurtmetraje inspirate din cărți.
“Aurorum Spectra” a avut următoarea componență: Băișanu Alexandra, Brădățanu Amos-Antonius (lider), Brădățanu Mihail, Babalean Larisa, Cîmpan Răzvan, Ieremie Dimitrie, Felic Bianca, Ibănescu Cristiana-Amanda, Latiș Miruna Ioana, Pustiu Alexandru, Stanciuc Fabian Andrei.
Organizatorii au lansat în concurs 21 de cărți, competitorii propunând pentru cartea aleasă câte un produs cinematografic de tip scurtmetraj. Jurații au ținut cont de scenariu, coloană sonoră, imagine, scenografie, montaj, editare etc.
Echipa “Aurorum Spectra” și-a mai adjudecat Premiul I pentru trailerul „Klara și Soarele“ după cartea cu același nume, de Kazuo Ishiguro; Premiul Juriului pentru Imagine, la categoria Liceu, Premiul Juriului pentru Scenografie.
Juriul a fost alcătuit din Marius Manole, Medeea Marinescu, Diana Buluga, Crăița Nanu și Horea Avram.
- Trei luni de muncă
Colegiul a mai fost reprezentat și de echipa “În Culoare”, echipă coordonată de către profesoara Cimpoeșu Marinela Cristina, având în componență pe cei de la “Aurorum Spectra” și pe elevii Dattola Antonia, Diaconița Diana, Manolache Iustina-Elena, Năstase Amelia Medeea.
Munca elevilor, pe parcursul a 3 luni (martie-iunie), a fost răsplătită cu numeroase premii la categoria Boovie Majors (clasele XI-XII), anume: Premiul I pentru trailerul „Asistenta Maleficului“ după cartea cu același nume, de Hannah Nicole Maehrer; Premiul Juriului pentru Regie.
De asemenea, elevii ștefaniști au primit una dintre cele trei nominalizări la Premiul Juriului pentru interpretare feminină (Băișanu Alexandra) și una dintre cele trei nominalizări la Premiul Juriului pentru Interpretare Masculină (Brădățanu Amos Antonius).
Brădățanu Amos Antonius (regizor și scenarist) a declarat imediat după premiere: “Începutul și sfârșitul sunt una și aceeași, dar noi curgem cu timpul. Îl țesem cu experiența proprie, iar când reușim să mai culegem raze de lumină, inspirația apare și sinele ni se răsfrânge în artă – cât o poveste…”.




