Să ai ca afacere un restaurant a devenit deja o modă printre vedetele de dincolo de Ocean. Multe dintre ele și-au deschis localuri sau cafenele, iar notorietatea lor reprezintă unul dintre atuurile care aduce clienții. Multe dintre localuri au parte de succes, altele nu.
Din câte se pare, marii actori de la Hollywood au decis să dea crezare unui vechi dicton de pe vremea bunicii, potrivit căruia „dragostea trece prin stomac”, și vor să cucerească inima publicului prin intermediul restaurantelor. De-a lungul vremii, numeroși actori și-au legat numele de un restaurant. Cei care au deschis drumul acestor afaceri au fost Bruce Willis și Sylvester Stallone care împreună cu alte fețe cunoscute ale cinematografiei au fondat lanțul de restaurante „Planet Hollywood”. Din păcate, aventura lor a sfârșit prost. De aceeași soartă au avut parte și supermodelele Claudia Schiffer, Elle MacPherson și Naomi Campbell, care au deținut „Fashion Cafe” din Barcelona. După doar un an și jumătate, localul s-a închis din lipsă de clienți. În 1992, Arnold Schwarzenegger a inaugurat restaurantul „Schatzi On Main”. Numele acestui local se traduce „drag” sau „iubit”. Altă vedetă americană, Whoopi Goldberg, cunoscută pentru pasiunea sa pentru mâncare, a deschis un restaurant numit „Eclipse”, în Los Angeles, cu specific mediteranean, avându-i ca parteneri pe Steven Seagal și Joe Pesci.
Bucătărie sud-americană în Statele Unite
Jennifer Lopez, fiica unor emigranți portoricani sosiți în Statele Unite pentru o viață mai bună, folosește rețetele bunicii pentru a atrage clienții la localul său „Madre’s” din Los Angeles. Tot mâncare tipic sud-americană, mai precis cubaneză, pot servi clienții restaurantelor „Larios” din Miami și „Bongos Cuba Cafe” din Orlando, care aparțin cunoscutei cântărețe Gloria Estefan. La rândul său, starul din „Bodyguard”, Kevin Costner, este proprietarul a două restaurante, „Twin Palms”, în Pasadena, California, și un restaurant cu specific italian, „Epiphany”, din Santa Barbara. Robert De Niro, cunoscut pentru pasiunea sa pentru sushi, este coproprietar al lanțului de restaurante „Nobu”, cu specific japonez. Deși afacerea s-a bucurat de succes, actorul a declarat însă recent că dorește să se retragă din parteneriatul cu celebrul bucătar japonez expert în sushi Nobuyuki Matsuhisa, alături de care intenționa să deschidă un lanț de restaurante în 16 locații din South Beach (Florida), Malibu (California), Tokyo (Japonia) și Las Vegas (Nevada).
Peștele – pasiunea actorilor europeni
Pasiunea pentru restaurante a traversat Oceanul și a ajuns în Franța, unde doi monștri sacrii ai cinematografiei din Hexagon, Gerard Depardieu și Carole Bouquet, au inaugurat „La Fontaine Gaillon” și „L’Ecaille de la Fontaine”, unde se servesc mai ales specialități din pește. Cei doi actori, cunoscuți pentru bucătăria de calitate, împărtășesc mai ales pasiunea pentru vinuri. De altfel, Bouqet produce un vin numit Passito și ulei de măsline pe insula Pantelleria, în timp ce Depardieu, pe pașaport, în dreptul rubricii profesie, a indicat „vigneron”, în traducere „viticultor”. Împreună, cei doi sunt acționari la diverse companii care produc celebrele vinuri din zona Bordeaux. „A da de mâncare celorlalți ne umple de bucurie”, a spus marele actor francez. La rândul său, Antonio Banderas a decis ca împreună cu fratele său, Javier, să inaugureze lanțul de restaurante „La Posada de Antonio”, în orașul natal Malaga. Dacă aveți posibilitatea să ajungeți aici, nu uitați să serviți specialitatea casei: preparatele din pește.
Click News




