Studiu

Spune-mi ce cafea bei ca să-ți spun cine ești



Tipul de cafea pe care îl bem ne poate reflecta personalitatea, potrivit unui nou studiu care a reușit să găsească asemănări între persoanele care consumă un anumit tip de cafea.
Dacă îți place cafeaua cu multă spumă, cum ar fi cappuccino, este posibil să fii obsesiv și dominant, în timp ce, dacă îți place cafeaua cu lapte, faci tot posibilul pentru a-i mulțumi pe cei din jurul tău, relatează Daily Mail în ediția electronică.
Doctorul în psihologie Ramani Durvasula a efectuat un studiu pe 1.000 de băutori de cafea. În cursul cercetării au fost evaluate mai multe tipuri de personalități și de trăsături psihologice: introvertiți, extrovertiți, răbdători, perfecționiști, entuziaști, circumspecți, sensibili, cutezători etc.
Consumatorii de cafea neagră au fost descriși ca fiind oameni direcți, care nu suportă prostiile. Le plac lucrurile simple, pot fi tăcuți, supărăcioși și rigizi. A fi tăioși și nepăsători face parte, de asemenea, din comportamentul lor.
Băutorii de cafea cu lapte sunt mai înclinați către nevroză și foarte dornici să îi mulțumească pe cei din jur.
Le place să se întreacă în a-i ajuta pe ceilalți, însă nu prea au grijă de propria persoană.
Cei cărora le place cafeaua instant sunt mai degrabă delăsători, comozi și le place să amâne lucrurile.
Indivizii care sunt atrași de băuturile dulci, cum ar fi cafeaua cu frișcă, sunt cutezători și considerați a fi niște copii mai mari care și-au păstrat gusturile și sensibilitățile specifice copiilor, având sufletul mereu tânăr. Ei nu iau întotdeauna cele mai bune decizii și pot fi nechibzuiți. În același timp ei sunt cei care dau tonul.
Cei cărora le place cafeaua decofeinizată, cu multă spumă, au tendința de a fi obsesivi, dominanți și foarte atenți la detalii.
În studiul descris în cartea doctorului Durvasula „Ești ceea ce mănânci: Schimbă-ți atitudinea față de mâncare, schimbă-ți viața”, oamenii au fost puși în fața unor situații comune ce au inclus statul la coadă și planificarea unor petreceri. Participanții erau rugați să aleagă dintr-o varietate de scenarii. Apoi subiecții au fost întrebați dacă beau cafea și ce comandă de obicei.
Darvasula a arătat că, în ciuda materialului interesant adunat în timpul studiului, „nu este nici o deosebire între caracterizarea făcută pe baza cafelei comandate și cea făcută pe baza semnelor astrologice”.



Recomandări