4 porții, 50 minute
- 1 spată de miel dezosată
- 5 căpățâni mari de usturoi
- 30g unt
- 150g spanac
- 1 lingură ulei de măsline
- ± sare, piper
Spălați spanacul, scurgeți-l de apă și tăiați-l în fâșii subțiri. Tăiați și 3 căței de usturoi în feliuțe.
Întindeți bucata de carne pe planșetă și condimentați-o cu sare și piper. Repartizați pe bucata de carne spanacul și usturoiul, tăiate.
Rulați carnea și prindeți marginile cu scobitori. Stropiți ruloul obținut cu ulei și puneți-l la cuptor într-o tavă unsă, pentru cel puțin 40 de minute.
Curățați tot usturoiul rămas și puneți-l într-o crăticioară cu puțin unt, 100ml apă caldă, sare și piper. Puneți la fiert, la foc potrivit. După 20 de minute luați vasul de pe foc, lăsați puțin la răcit și apoi faceți un piure din cățeii de usturoi.
Pentru a obține un piure cât mai fin, amestecați treptat usturoiul cu puțină apă în care a fiert. Se poate adăuga 1 lingură unt și 1 lingură smântână în același scop.
Se servește piureul fierbinte cu câte 1 felie mai groasă de ruladă din miel.