2 porții – 40 minute
- 500g carne de porc sau vițel slabă
- 2 felii cașcaval
- 2 felii șunca tip Praga
- 1 cutie ciuperci (mică)
- 2 linguri pastă de roșii
- 1 ou
- 3 linguri făină
- 250g pesmet
- 2 cepe potrivite
- 1 linguriță oregano
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- 1 cană apă
- ulei pentru prăjit
- ± sare, piper
Se toacă ceapa, se călește în 2-3 linguri de ulei, apoi se adaugă ciupercile. După 10 minute se pune pasta de tomate, oregano, boiaua și 1 cană de apă. Se lasă să fiarbă până ce scade.
Între timp, se taie carnea în 4 felii, se bate cu ciocanul de șnițele și se presară cu sare și piper. Se trec feliile de carne prin ou amestecat cu făină și 1 ceșcuță de apă, apoi se tăvălesc prin pesmet.
Se prăjesc șnițelele în ulei și când sunt bine rumenite, se scot pe un platou.
Se pun feliile de cașcaval și șuncă pe 2 șnițele, se acoperă cu celelalte 2 șnițele. Deasupra se toarnă sosul de ciuperci și se servește fierbinte.