Sezonierii români din Germania consumă legumele refuzate de magazine, fără a avea probleme



Sezonierii români și polonezi angajați la ferme din Germania consumă produsele refuzate de magazine din cauza temerilor privind riscurile de E.coli, dar legumele și fructele sunt perfect comestibile, afirmă un fermier german, citat de ediția online a revistei Der Spiegel.
Producătorii de legume din Germania pierd cinci milioane de euro pe zi din cauza epidemiei cauzate de bacteria E.coli. Chiar dacă salata și alte legume au primit certificate care atestă că sunt sigure, consumatorii și lanțurile de magazine nu mai cumpără legume.
Un fermier, Rudolf Behr, subliniază că este ușor de dovedit că legumele sunt de calitate, explicând că angajații săi – provenind din Polonia și România – consumă astfel de legume zilnic, fără a avea probleme. Singura problemă este că nu prea mai are ce să le ofere de lucru, precizează el, afirmând că are pierderi zilnice de 250.000 de euro.
Behr este unul dintre cei mai mari producători de legume din Germania, iar problemele cu care se confruntă sunt reprezentative pentru întreaga industrie a fructelor și legumelor. În fiecare zi, cei aproximativ 10.000 de fermieri germani pierd în total cinci milioane de euro, potrivit lui Helmut Born, secretarul general al Asociației Fermierilor Germani.