Școala Gimnazială “Ion Creangă” Suceava sărbătorește, în perioada 24 februarie – 2 martie,două decenii de existență a instituției de învățământ patronate de marele scriitor.
Cu această ocazie, reprezentanții instituției, alături de cadre didactice, elevi și invitați, vor desfășura o serie de evenimente pentru a sărbători în mijlocul comunității acest moment festiv.
Pe parcursul întregii săptămâni se vor desfășura o serie de activități variate – ateliere de lucru, expoziții de desene, lecții deschise, workshopuri, întâlniri în cadrul unor parteneriate încheiate cu alte școli, competiții sportive, concursuri școlare, proiecții de filme, sesiuni de dezbateri, etc. Tot săptămâna viitoare, conducerea unității va lansa un număr special al revistei școlii.
Luni, de la ora 12.00, va avea loc o festivitate de deschidere la care vor fi invitați absolvenți ai școlii, foste cadre didactice, directori ai altor unități de învățământ. Festivitatea se va încheia cu un moment artistic al cvartetului de coarde al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava. Totodată, joi, de la ora 17.00, elevi din toate clasele unității vor susține serbarea școlii, manifestare găzduită de Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava.
Potrivit prof. Dorina Murariu, director al Școlii „Ion Creangă”, „suntem mândri de rezultatele obținute de elevii noștri pe parcursul celor 20 de ani. Am reușit să ne impunem datorită absolvenților noștri și datorită dascălilor. Elevii noștri au reușit să rămână cei mai buni, chiar și după ce au părăsit băncile acestei școli. Educația, bunul-simț și modestia sunt valori pe care dorim să le imprimăm în personalitatea elevilor noștri”.
Începuturi
Despre începuturile școlii „Ion Creangă” ne-a vorbit și prof. Constantin Mărgineanu, actualmente director al Casei Corpului Didactic Suceava, primul director al școlii, cel care a condus frâiele unității timp de 18 ani.
„Totul a început în luna mai a anului 1994 cu un teren pe care, până în septembrie același an, a trebuit să se construiască o școală. S-a construit o școală, apoi un parc unde a apărut statuia lui Ion Creangă. După o luptă de ani de zile, a apărut și o sală de sport. Atunci când «copilul meu» a împlinit 18 ani am considerat că pot să-l las și în grija altora, pentru a fi îndrumat să facă și facultatea. Ceea ce știu cu convingere este faptul că inima mea va fi tot timpul alături de școala cu care am împărțit și necazurile, dar mai ales bucuriile. Colegilor mei mai tineri le așez în căușul palmelor câte un strop de rouă sau de lacrimă să aleagă fiecare ceea ce crede că este mai nimerit de la directorul lor”, a spus Mărgineanu.
Aniversare
Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava serbează două decenii de activitate
