Sarmale verzi



Sarmale verzi
Sarmale verzi

4 porții – (30 minute + 30 minute la frigider)

  • 3 salate verzi mai mari
  • 300g brânză proaspătă de vaci
  • 100g telemea rasă
  • 1 lingură semințe de chimen
  • 1 leg. mărar
  • 1 ceapă roșie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe verzi
  • 2 linguri hrean ras
  • 200ml smântână
  • sare, piper

Se desfac foile de salată, se spală, se scurg de apă. Se amestecă brânza de vaci cu telemeaua rasă, chimenul, uleiul, mărarul tocat mărunt, ceapa roșie, tăiată în cubulețe, ceapa verde, tăiată în rondele, sare și piper, după gust. Se omogenizează amestecul și se pune la rece o jumătate de oră. Cu acest amestec se umplu foile de salată, ca sarmalele. Se pun sarmalele pe un platou și se servesc cu un sos de hrean proaspăt ras amestecat cu smântână acră.