Rețetă de post

Sarmale cu fasole alba și linte



Rețetă de post: Sarmale cu fasole alba și linte
Rețetă de post: Sarmale cu fasole alba și linte

Ingrediente:

  • 1 varză acră
  • 150 g orez, 150 g linte, 150 g fasole albă uscată (cu bob mic)
  • 200 ml ulei
  • 3 cepe, 2 morcovi, 1 ardei gras sau un gogoșar
  • 250 ml soc de roșii
  • cimbru, mărar, 1 linguriță boia
  • sare, piper, foi de dafin
  • o linguriță condiment vegeta

Seara pui la înmuiat în apă rece, în vase diferite, lintea și fasolea uscată, iar a doua zi le pui la fiert în altă apă și le dai 2-3 clocote.
Alegi frunzele de varză pentru înfășurat sarmalele, iar ce rămâne o toci fideluță și o pui pe fundul oalei. Toci ardeiul, ceapa, dai morcovul pe răzătoare. Le călești pe toate în ulei, adaugi boiaua, orezul, lintea și fasolea scurse de zeamă, jumătate din sucul de roșii, condimentul, cimbrul, mărarul, piper, și sare dacă mai este nevoie.
Se amestecă toată compoziția și se înfășoară sarmalele. Se pun în oală, se toarnă sucul de roșii rămas, mai presari cimbru, piper și sare după gust, pui apă cât să le acoperi și le fierbi la foc mic.



Recomandări

Cockteil…cu amor, umor și poezie. Dez-mahmureală (2)

Peste 18.000 de elevi suceveni beneficiază în acest an școlar de programul „Masă sănătoasă în școli”

Peste 18.000 de elevi suceveni beneficiază în acest an școlar de programul „Masă sănătoasă în școli”
Peste 18.000 de elevi suceveni beneficiază în acest an școlar de programul „Masă sănătoasă în școli”