Ingrediente:
- 1 varză acră
- 150 g orez, 150 g linte, 150 g fasole albă uscată (cu bob mic)
- 200 ml ulei
- 3 cepe, 2 morcovi, 1 ardei gras sau un gogoșar
- 250 ml soc de roșii
- cimbru, mărar, 1 linguriță boia
- sare, piper, foi de dafin
- o linguriță condiment vegeta
Seara pui la înmuiat în apă rece, în vase diferite, lintea și fasolea uscată, iar a doua zi le pui la fiert în altă apă și le dai 2-3 clocote.
Alegi frunzele de varză pentru înfășurat sarmalele, iar ce rămâne o toci fideluță și o pui pe fundul oalei. Toci ardeiul, ceapa, dai morcovul pe răzătoare. Le călești pe toate în ulei, adaugi boiaua, orezul, lintea și fasolea scurse de zeamă, jumătate din sucul de roșii, condimentul, cimbrul, mărarul, piper, și sare dacă mai este nevoie.
Se amestecă toată compoziția și se înfășoară sarmalele. Se pun în oală, se toarnă sucul de roșii rămas, mai presari cimbru, piper și sare după gust, pui apă cât să le acoperi și le fierbi la foc mic.