4 porții – 45 minute
- 8 sardele mari
- 600g cartofi
- 100g unt
- 2 ouă
- 1 lămâie
- ± sare, piper
Curățați peștele, spălați-l, scurgeți-l de apă și presărați-l cu sare și piper. Curățați cartofii, spălați-i și dați-i pe răzătoarea mare. Stoarceți-i bine de zeama pe care o lasă, apoi amestecați-i cu zeama de la jumătate de lămâie și cu oul. Împachetați fiecare pește în cartofi și puneți-le apoi într-o tavă, pe hârtie pergament unsă cu puțin unt. Puneți câte un cubuleț de unt pe fiecare pachețel de pește, după care puneți tava în cuptorul încins. Coaceți sardelele la foc potrivit spre mare până când peștele se pătrunde bine și se rumenește frumos pe deasupra. Serviți câte două sardele la o porție, alături cu salată verde și felii de lămâie.