Ingrediente pentru 1 porție
– file de crap 350 g
– 2 roșii
– 1 ardei gras
– 1 ardei iute
– oțet balsamic 10 g
– usturoi 4 căței
– 1 floare de anason
– suc de roșii 50 g
– sare, piper
– pătrunjel verde
Se taie roșiile, ardeiul gras, ardeiul iute și usturoiul și se pun la fiert în 500 ml apă. În paralel crapul se sărează și se coace pe grătarul bine încins cca. 2 minute pe ambele părți.
În cratiță se adaugă oțetul balsamic, ananasul, sare și piper după gust. Când legumele sunt fierte, se pune crapul și se lasă la fiert 10 minute, după care se adaugă sucul de roșii. După ce as fiert sucul de roșii 1 minut, se adaugă pătrunjelul. Se servește cu mămăliguță.
Bucătar Sorin Băeșu


Reteta zilei este oferita de Picollo Mondo
