În Săptămâna Ariilor Protejate (perioada 8-14 octombrie 2018) Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, custode al ariilor naturale protejate Fânețele Seculare Ponoare și Fânețele Seculare Frumoasa, organizează activități prin care aduce NATURA mai aproape de public.
Astfel, în parteneriat cu Asociația EUDEMOS și Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, APM organizează trei activități de informare/educație ecologică/concurs dedicate acestui eveniment, dar și de promovare a ariilor protejate “Fânețele Seculare Ponoare” și “Fânețele Seculare Frumoasa”.
În data de 09.10.2018 va avea loc la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava o acțiune pregătitoare/ informativă privind importanța ariilor naturale protejate, date generale și istoricul sitului Natura 2000 – ROSCI0082 Fânețele Seculare Ponoare.
Va urma, în data de 12.10.2018, o acțiune de observare și cercetare de către elevi a rezervației Fânețele Seculare Ponoare (ateliere de toamnă în natură) și în data de 13.10.2018 un concurs între elevi – Cea mai frumoasă prezentare/descriere a unui tip de habitat din rezervație.
Săptămâna Ariilor Protejate este un concept prin care ariile protejate sunt promovate în rândul publicului larg prin organizarea unor activități diverse (expoziții de fotografie, dezbateri, seminarii, proiecții de filme, excursii ghidate în arii protejate, activități de educație ecologică, concursuri etc.). Evenimentul face parte din proiectul „Oameni pentru Natură”, implementat de ProPark Fundația pentru Arii Protejate și finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, care are ca scop promovarea ariilor naturale protejate din România și a oamenilor care lucrează în acest domeniu prin organizarea de evenimente adresate publicului larg.
Evenimentul, la care s-au alăturat aproximativ 27 de administrații de arii protejate din România, se desfășoară în 18 județe (Mehedinți, Ilfov, Satu Mare, Cluj, Covasna, Suceava, Brașov, Alba, Vrancea, Arad, Dâmbovița, Vrancea, Neamț, Gorj, Bihor, Hunedoara, Caraș-Severin), activitățile desfășurându-se în parcuri naționale, naturale, situri Natura 2000, geoparcuri și rezervații naturale.