Părinții ar trebui să elimine sandvișurile cu șuncă sau cu slănină din alimentația copiilor lor, pentru că acestea contribuie la creșterea riscului de dezvoltare a cancerului, potrivit unui studiu realizat de World Cancer Research Fund, informează dailymail.co.uk.
Consumul regulat de șuncă, slănina și alte tipuri de carne procesată crește riscul de apariție a cancerului intestinal, potrivit unei fundații de caritate britanice, implicată în lupta împotriva cancerului.
Părinții care le prepară copiilor lor sandvișuri cu șuncă, slănină sau salam le creează micuților obișnuința de a consuma aceste alimente, care contribuie la creșterea riscului de apariție a cancerului.
Alternativele considerate sănătoase de către nutriționiști sunt sandvișurile cu pește, brânză cu un conținut scăzut de grăsimi, hummus sau cu carne slabă și neprocesată, cum este cea de pui.
Specialiștii consideră că, numai în Marea Britanie, aproximativ 3.700 de cazuri de cancer intestinal ar putea fi prevenite dacă oamenii ar mânca mai puțin de 70 de grame de carne procesată pe săptămână, echivalentul a trei felii de șuncă.
Această avertizare se aplică acelor tipuri de carne procesată prin afumare sau prin adăugarea de sare sau a altor aditivi. Avertizarea nu se referă la carnea friptă sau prăjită, deși aceeași fundație de caritate recomandă limitarea consumului de carne roșie la 500 de grame pe săptămână.
Potrivit acestui studiu, consumul de carne procesată crește riscul de declanșare a cancerului intestinal cu până la 20%. Consumul de carne procesată poate să contribuie și la dezvoltarea altor tipuri de cancer – la prostată, pulmonar, stomacal sau esofagian.
Avertizare
Sandvișurile cu șuncă ar trebui scoase din dieta copiilor, crescând riscul de cancer intestinal
