Alternativă

Sandvișul fără pâine, ideal pentru cei care țin la siluetă



Sandviș fără pâine
Sandviș fără pâine

Albă sau neagră, din cereale sau făină, pâinea este un ingredient care nu lipsește din sandvișurile care se comercializează în supermarketuri. Acest lucru era valabil până acum fără excepție, însă recent un lanț de magazine din Marea Britanie a scos la vânzare un sandviș fără pâine. Acest așa-zis sandviș este alegerea ideală pentru persoanele care vor să scadă consumul de carbohidrați și să reducă aportul caloric.
Lanțul de magazine Waitrose comercializează două tipuri de sandvișuri fără pâine. Pentru 2,5 lire sterline, se poate cumpăra un „sandviș” în care pâinea este înlocuită cu frunze de salată verde, în care sunt învelite bucăți de pui, de mango sau de brânză feta, alături de castraveți, ceapă roșie și ardei gras. Pentru o sumă puțin mai mare, de 3,50 lire, se poate cumpăra un fel de „farfurie” confecționată tot din frunze de salată, pe care sunt servite fie bucăți de piept de pui condimentate cu boia dulce, fie creveți cu legume și tăiței din făină de orez. Sosurile pentru aceste sandvișuri sunt vândute separat, pentru ca ingredientele și „farfuriile” să nu se înmoaie excesiv.
Sandvișul fără pâine, un preparat sănătos
Potrivit bucătăresei Joanne Lunn, cea care a inventat rețetele pentru cele două sandvișuri fără pâine, aceste preparate sunt ideale pentru cei care țin la siluetă, pentru că nu conțin decât 125 de calorii. În plus, potrivit Joannei Lunn, un singur sandviș de acest fel oferă cantitatea de legume de care organismul uman are nevoie în fiecare zi. „Nu spun că pâinea reprezintă o problemă în alimentație. Am inventat aceste sandvișuri având în minte imaginea persoanelor care evită să consume sandvișuri de teamă să nu se îngrașe. Ceea ce am inventat eu nu reprezintă altceva decât o alternativă specială, care amestecă tot ce este mai bun din salate și din sandvișuri. În plus, este un preparat ideal pentru vară și reprezintă o posibilitate de a varia meniul pentru cei care, din diverse motive, nu pot consuma mâncare gătită la prânz”, a explicat Joanne Lunn.
Proba degustării
Reporterii de la publicația britanică Daily Mail au avut curajul de a degusta aceste sandvișuri neobișnuite, încercând preparatul cu pui și bucăți de mango. Ei spun că, deși ideea este strălucită, „execuția” încă lasă de dorit: nici nu au apucat să muște din sandviș că acesta s-a dezmembrat imediat după desfacerea ambalajului. Frunzele de salată nu erau foarte bine îmbinate, astfel că ingredientele au căzut pe masă la fiecare mușcătură. În plus, la încercarea de a înmuia sandvișul în sosul alături de care a fost cumpărat, umplutura a căzut în recipientul cu sos. Verdictul final a fost că, deși sandvișul a făcut cam mult deranj, a fost totuși o gustare ușoară, răcoritoare și delicioasă.