Simulare

Salvarea victimelor în urma producerii unui cutremur urmat de un incendiu, într-un exercițiu combinat derulat de ISU



Imagini cu salvarea victimelor în timpul exercițiului combinat
Imagini cu salvarea victimelor în timpul exercițiului combinat

Un exercițiu derulat de pompierii militari în domeniul situațiilor de urgență a avut drept scenariu acționarea cu forțele din dotare în urma producerii unui cutremur, urmat de izbucnirea unui incendiu, căruia i-au căzut victime mai multe persoane prinse în activități tehnologice în cadrul SC Bioenergy Suceava SRL. Exercițiul s-a desfășurat în timpul zilei de miercuri, având tema “Intervenția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Bucovina» al județului Suceava și celelalte instituții cu funcții de sprijin, pentru salvarea persoanelor și limitarea efectelor negative generate de un cutremur și intervenția pentru stingerea unui incendiu produs în activități tehnologice, la SC Bioenergy Suceava SRL”.
Scenariul exercițiului a presupus producerea unui cutremur de pământ cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter, în zona seismică Vrancea, care s-a resimțit puternic și la nivelul județului Suceava.
Pompierii militari suceveni au fost anunțați, prin intermediul numărului unic 112, despre faptul că la SC Bioenergy SRL s-au prăbușit elemente de construcție în interiorul clădirii administrative. Din cauza panicii create și din cauza colapsului casei scărilor interioare, șase persoane s-au refugiat pe acoperișul clădirii, iar două persoane au fost date dispărute în interior.
De asemenea, în urma producerii incendiului a fost avariată banda de alimentare cu biomasă, astfel inițiindu-se un incendiu care s-a propagat la centrala de biomasă. Flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 200 metri pătrați, iar în încercarea de a lichida incendiul cu mijloacele de primă intervenție din dotare, doi angajați au fost surprinși în interiorul clădirii centralei.
Principalul scop al organizării acestui exercițiu a fost acela de a stabili modul de alertare, operaționalizare și integrare în acțiunile de răspuns ale forțelor de intervenție, asigurarea managementului în gestionarea operativă a unei situații de urgență și verificarea modului de cooperare între Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava și structurile competente din MAI din județul Suceava, Serviciul de Ambulanță Județean, Inspectoratul de Stat în Construcții, Comitetul Local și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Suceava, precum și servicii private pentru situații de urgență ale agenților economici din zonă.


Victimele au fost salvate de la nivelul etajelor superioare ale centralei
Victimele au fost salvate de la nivelul etajelor superioare ale centralei
Imagini cu salvarea victimelor în timpul exercițiului combinat
Imagini cu salvarea victimelor în timpul exercițiului combinat


Recomandări