Salata din pastrama de pui cu ardei copt si rucolla 150/50g/portie



Materii prime pentru 4 portii:
– Ardei gras – 0.8 kg;
– Rucolla – 0.08 kg;
– Salata verde – 0.8 buc;
– Pastrama de pui – 0.2 kg;
– Rosii – 0.2 kg;
– Rosii cherry – 0.08 kg;
– Branza telemea – 0.12 kg;
– Iaurt simplu – 0.12 kg;
– Ulei de masline – 0.02 l;
– Lamai – 0.15 kg;
– Usturoi – 0.02 kg;
– Sare, piper, verdeata.
Proces tehnologic
Operatii preliminarii
Ardeiul gras se coace, se curata apoi se decupeaza cu o forma rotunda (2 rondele). Rucolla si salata verde se spala si se rup bucati mai mari. Pastrama de pui se taie julienne. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Rosia se spala si se taie felii. Usturoiul se curata si se spala. Rosiile cherry se taie in 2, se ung cu ulei de masline si se prajesc pe gratar.
Tehnica de preparare:
Rucolla, salata verde, pastrama de pui se amesteca si se condimenteaza cu ulei de masline, sucul de lamaie, sare si piper. Iaurtul, branza telemea, verdeata si usturoiul se mixtaza si rezulta sosul. Se monteaza intr-un cerc (cu care s-a decupat si ardeiul copt) astfel: ardei copt rosu + amestecul de salata + ardeiul galben deasupra.
Mod de servire si prezentare:
Se serveste rece si se decoreaza cu sos de telemea, rosii cherry si frunze de rucolla.
Reteta zilei este oferita de Continental Hotels