Salată de sezon cu pește marinat și crudități



Ingrediente:
– pește marin pentru marinat (scrumbie, macrou, stavride)
– oțet 9°
– ceapă verde
– ridiche roșie
– salată verde
– ulei măsline
– piper, foi dafin, boabe de muștar
– zahăr
– sare
Mod de preparare:
Peștele se eviscerează, se spală cu apă rece și se taie în rondele. Se pregătește baițul pentru marinat. Oțetul se amestecă cu piper, muștar boabe, foi de dafin, sare și zahăr. Se diluează cu aceeași cantitate de apă. Se introduce peștele și se lasă la frigider de seara până dimineața.
După marinare, peștele se scurge de zeamă, se așează pe platoul ornat cu salată verde, se presoară ceapa tăiată mărunt, ridichea roșie, mărar tocat fin și se stropește cu ulei de măsline. După preferință, se mai poate stropi cu zeamă de lămâie.
Se servește cu măsline deasupra.
Bucătar Sorin Băeșu

Reteta zilei este oferita de Picollo Mondo