Salata de quinoa cu legume și feta poate fi servită atât rece, cât și la temperatura camerei și poate constitui un prânz delicios sau o cină ușoară pentru zilele călduroase de vară.
Număr de porții: 8
Ingrediente:
125 de grame de quinoa
1 cutie de năut fiert (400 de grame)
200 de grame de brânză feta
1 cățel de usturoi
2 – 4 fire de ceapă verde
legume de sezon la alegere (ardei gras roșu, verde, galben, castravete, țelină, roșii etc.)
ulei de măsline
Zeamă de lămâie sau oțet de vin alb
eventual 200 de grame de cârnați chorizo (pentru varianta carnivoră)
Mod de preparare:
Quinoa se fierbe în apă sărată, circa 15 minute, se scurge și se pune deoparte.
Se călesc într-o tigaie ceapa verde, usturoiul (și chorizo).
Legumele se taie în cuburi, la fel și feta, iar năutul se scurge de apă.
Toate ingredientele se pun într-un bol de salată, se amestecă, se adaugă sosul vinegretă (o parte suc de lămâie și trei părți ulei, sare și piper după gust).