„Salad fashion show” – moda comestibilă



Dacă majoritatea stiliștilor merg în Orient pentru a căuta cele mai prețioase mătăsuri sau se aprovizionează cu cașmir din Scoția, alți designeri, ceva mai nonconformiști, preferă să își ia materia primă de la raionul de fructe și legume de la supermarket. Este suficient să ne aruncăm o privire asupra toaletelor prezentate la New York la sfârșitul săptămânii trecute, pentru a ne da seama care sunt noile tendințe în materie de modă. Pe podium, top modelele au defilat în haine decorate cu salată sau morcovi, purtând pe cap pălării împodobite cu tomate sau pur și simplu coji de pepeni verzi. La prezentare au fost și domnișoare purtând fuste largi din portocale și mere. Bineînțeles, accesoriile au fost și ele pe măsură: de la coliere din cireșe și până la decorațiuni din morcovi. Modelele au fost create de Jay McCarrol, star al spectacolului „Project Runway”, și de Chris March, designerul care a realizat ținutele Madonei și costumele celebrilor acrobați de la Cirque du Soleil. Creațiile celui din urmă nu au trecut neobservate la „Salad fashion show”, care a avut loc la Grand Central Terminal din Manhattan. Încasările obținute în urma acestei prezentări au fost donate organizației America’s Second Harves. Martorii prezenți la eveniment și-au pus serios problema dacă această prezentare trebuie sau nu luată în serios. Oricum ar fi, cert este că noile creații au dus la apariția unor dileme noi printre iubitorii de modă. Una dintre acestea ar fi: morcovii trebuie purtați cu rădăcini sau nu? La această întrebare, stiliștii vor răspunde cu siguranță mai devreme sau mai târziu.
(Click News)