Să ne însemnăm că… (I)
„Să ne însemnăm că ceapa, aiul, ardeiul, piperiul, scorțițele și sarea, consumate în cantități prea mari, sunt foarte vătămătoare sănătății. Pecând un măr, doauă, sau și alte poame, sunt foarte recomandabile după ori și care mâncare, dară mai ales înainte de culcat. Merele coapte și ferite de putrejune curățesc gura de miasme neplăcute, feresc dinții de ruinare, bineînțeles dacă ăștia nu sunt deja ruinați; oferă crierilor o capabilitate mai mare de voiciune la activitate, contribuesc prin acidul lor foarte mult la mistuirea bucatelor consumate și, în fine, delectează tot trupul nostru aducându-i prosperitate și răcorire”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul VI, nr. 15, Joi 22 Februarie (5 Martie) 1896.
„Problema ieftinirii traiului la Cameră”
„Problema ieftinirii traiului a fost pusă și în parlament. Dl. ministru al industriei M. Manoilescu a declarat că se vor lua măsuri generale pentru ca prețurile produselor industriale să fie coborâte la nivelul prețurilor produselor agricole. Guvernul va comunica în cel mai scurt timp măsurile ce se vor lua, în această privință. «În mod imediat și urgent însă – a spus d-l ministru Manoilescu – trebuie să se lucreze asupra câtorva articole de mare consumație, în special asupra zahărului». Dl. ministru a ținut să asigure că guvernul este foarte preocupat de problemele ieftinirii traiului în general, și în special de ieftinirea articolelor industriale care trebuiesc puse în acord cu prețurile scăzute ale produselor agricole”.
„Cuvântul Țărănimii”, Anul X, Nr. 254, 22 februarie 1931.
„Cercuri de cultură generală la sate”
„Pe lîngă căminele culturale din regiunea noastră funcționează 256 cercuri de cultură generală care sînt frecventate de peste 7000 de oameni ai muncii. La aceste cercuri se predau mai multe cicluri de lecții printre care «Din trecutul de luptă al poporului nostru», «Călătorie pe glob», «Omul descoperă natura», etc.”.
„Zori Noi”, Anul XIII, nr. 3489, Suceava, Sîmbătă 21 februarie 1959.