„Starea Sucevei”
„Guvernul provincial din Cernăuți, în înțelegere cu Comitetul provincial al Bucovinei, a disolvat printr’o ordonanță publicată de Prefectura districtului Suceava Consiliul comunal al orașului Suceava, și a rânduit pentru conducerea agendelor până la alegerea și constituirea viitorului Consiliu comunal pre Domnul secretariu guvernial Ludwig Gaspary.
Orașul Suceava dispune de un venit anual de aproape 50.000 de florini. Este adevărat că o mare parte din acest venit se consumă prin întreținerea instituțiilor de instrucțiune și de administrațiune proprie. Dară, la o economie cu chibzuială, ar putea să se facă mult mai mult pentru oraș. Stradele Sucevei sunt într’o stare miserabilă, trotuare lipsesc de tot, iluminatul mai mult întunecă stradele decât să le lumineze. Dacă se întâmplă că se procură pentru o stradă anume dela un liferant prund mai mult decât ar trebui pentru doue, apoi este aceasta o economie rea, sau o speculațiune și prin urmare banii cheltuiți prea mult în feliul acesta lipsesc pentru alte scopuri.
Pentru a feri orașul de o repetiție a stării lucrurilor de până acum, cetățenii alegători să chibzuiască de cu vreme pe cine să trimită în representanța orașului, căci numai dela oamenii fără de interese individuale se poate aștepta o activitate spornică pentru binele orașului”.
„Revista Politică”, Anul I, nr. 18, Februarie 1887.
„S-a încins o horă mare”
„În ziua alegerilor (n.r. alegerile de deputați pentru Marea Adunare Națională) pe toloaca din fața școlii elementare din Șcheia s-a încins o horă mare. Jucau moșnegii alături de tineri și fiecare se arăta mîndru că a prins vremurile cînd omul de jos a devenit stăpîn în țara sa”.
„Zori Noi”, Anul XI, nr. 2862, Februarie 1957.