Rulouri de vinete cu ricotta la cuptor



O rețetă vegetariană de sezon, rulourile de vinete umplute cu ricotta și asortate cu un sos bogat de roșii reprezintă o opțiune delicioasă pentru cină. Pot fi savurate cu salată verde și pâine crocantă, potrivit bbc.co.uk.
Ingrediente:
două vinete, tăiate pe lungime în felii cu o grosime de 0,5 centimetri
sare și piper negru proaspăt măcinat
ulei de măsline pentru uns
Pentru umplutură:
150 de grame de ricotta
150 de grame de mozzarella de bivoliță
un vârf de cuțit de nucșoară proaspăt măcinată
două fire de ceapă verde, tăiate fin
Pentru sos:
250 de mililitri de ulei de măsline extravirgin
450 de grame de roșii cherry, tăiate pe jumătate
1 cățel de usturoi zdrobit
un vârf de cuțit de zahăr
sare și piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
Presărați sare și piper peste feliile de vinete și ungeți-le cu ulei. Frigeți-le timp de câteva minute pe fiecare parte, într-o tigaie grill, până apar urme arămii pe ele. Scoateți-le din tigaie și scurgeți-le de ulei pe hârtie de bucătărie.
Pentru umplutură, amestecați ricotta, mozzarella, ceapa tăiată și nucșoara într-un castron.
Așezați feliile de vinete pe o suprafață curată și puneți pe fiecare, într-o margine, câte o linguriță din umplutură. Rulați feliile de vinete cu umplutura la mijloc, ca pe clătite, și așezați rulourile unele lângă altele pe o farfurie.
Pentru sos, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și adăugați roșiile. Lăsați-le să se prăjească la foc mic, timp de 8 – 10 minute, până ce bucățile de roșii încep să se dezintegreze. Adăugați usturoiul zdrobit, zahărul, sare și piper. Cu o lingură, puneți o parte din sos într-un vas pentru cuptor, în care veți așeza cu grijă rulourile, adăugând restul de sos peste ele.
Introduceți compoziția în cuptor și lăsați-o timp de 12 – 15 minute, până începe brânza să se topească.