Ruladă de spanac



Ruladă de spanac
Ruladă de spanac

4 porții – 40 minute

  • 500g spanac
  • 2 linguri apă
  • 4 ouă
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • 300ml sos de roșii
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingură pesmet
  • sare, piper

Umplutura

  • 175g buchețele de broccoli
  • 3 linguri cașcaval ras
  • 175g brânză mozzarella sau telemea rasă

Spălați spanacul și fierbeți-l 4 – 5 minute în apă cu sare. Scurgeți-l de apă și tăiați-l cât mai fin.
Amestecați spanacul cu gălbenușurile, presărându-le cu nucșoara rasă. Bateți albușurile și turnați spuma peste amestecul cu spanac.
Ungeți o tavă (32 / 23cm) cu ulei și tapetați-o cu pesmet. Turnați compoziția cu spanac în tavă, nivelați-o cu o paletă umezită și coaceți-o 15 minute în cuptorul încălzit dinainte.
Când foaia de spanac este tare, se scoate tava din cuptor și se scoate foaia pe planșetă, pe o folie de plastic cu ajutorul căreia se rulează foaia călduță. Lăsați să se răcească. Între timp, fierbeți timp de 5 minute buchețelele de broccoli în apă cu sare. Scurgeți-le de apă și păstrați-le la cald.
Presărați cașcaval ras, în strat uniform, peste foaia de spanac.
Peste aceasta puneți brânză mozzarella sau telemeaua rasă. Deasupra aranjați broccoli. Rulați din nou foaia de spanac, având grijă să nu pierdeți umplutura. Strângeți bine la capete. Puneți rulada la rece, înainte de servire. Tăiați rulada, după eliminarea foliei, în felii mai groase în felii mai groase, cu un cuțit ascuțit, umezit. Înfierbântați sosul de roșii și puneți-l în farfurii. Peste el așezați câte 2 felii de ruladă.