Ruladă de pui (fără coacere)



Rulada de pui (fara coacere). Sursa foto: pinterest.com
Rulada de pui (fara coacere). Sursa foto: pinterest.com

Preparatul este foarte apreciat de copii, pe care îi ”păcălește” să consume doua alimente sănătoase simultan – brânza de vacă și pieptul de pui.
Avem nevoie de:
Trei sferturi de pachet unt de bună calitate, un piept mare de pui ( dezosat, sau două pulpe dezosate și fără piele), 150 g brânză de vacă sau cremă de brânză, un ardei gras, o lingură muștar, pătrunjel sau mărar verde, sare și piper după gust
Preparare:
Untul trebuie să fie moale, dar nu lichid. Fierbem carnea de pui, o lăsăm să se răcească și o măcinăm fin. Tocăm ardeiul cuburi sau fâșii subțiri. Trecem prin sită brânza de vacă ( dacă folosim crema de brânză, nu e necesar). Amestecăm untul moale cu brânza, cu restul ingredientelor, iar la final cu carnea tocată. Pasta obținută trebuie să fie consistentă. Pe o folie de plastic, punem în formă de salam pasta de brânză și carne, rulăm strâns și dăm rulada la rece pentru 2-3 ore. Preparatul se serveste ca aperitiv, rece.



Recomandări

Berea cu muguri de brad, salam cu pudră de hribi sau deserturi vegane pentru nevoi nutriționale speciale, premiate la FIA Food Fest 2025 de la USV

Berea cu muguri de brad, salam cu pudră de hribi sau deserturi vegane pentru nevoi nutriționale speciale, premiate la FIA Food Fest 2025 de la USV