O nouă varietate de tomate care nu înmoaie sandvișurile cu zeama lor va revoluționa industria alimentară, fiind considerată cea mai mare invenție de la introducerea pâinii feliate în alimentația publică, informează dailymail.co.uk.
Experții britanici consideră că noua varietate de roșii va permite prepararea unor sandvișuri cu tomate ale căror felii de pâine nu se vor mai înmuia și își vor păstra fermitatea pentru mai mult timp.
Tesco, cel mai mare retailer britanic, susține că a descoperit prima varietate de tomate din lume care nu sunt zemoase.
Roșiile sunt foarte populare, dar, din păcate, sucul pe care îl conțin din abundență face ca sandvișurile preparate de dimineață și păstrate până la ora prânzului să semene, uneori, cu o bucată udă de mucava. Noua varietate de roșii va înlătura aceste inconveniente, fără ca tomatele să își piardă ceva din gustul lor original, susțin britanicii.
Aceste roșii speciale au fost cultivate în Olanda, în cadrul unui program de selecție științifică a soiurilor de legume care a început în 1986.
După numeroase teste efectuate pe mai mult de 100 de soiuri de tomate, această descoperire a fost făcută în 2008, când, prin metode naturale de încrucișare a plantelor, cultivatorii au obținut o varietate de roșii care își păstrează forma atunci când sunt tăiate în felii, coapte sau porționate în cuburi.
Testele specialiștilor au demonstrat că în timpul preparării unui sandviș cu tomate obișnuite, 8% din greutatea acestor legume se pierde după tranșare, iar apoi 12% din sucul lor îmbibă feliile de pâine, în mai puțin de o oră de la preparare.
Noul soi de roșii îmbibă feliile de pâine doar cu 3% din sucul lor, și asta abia după 12 ore de la prepararea sandvișurilor.