Roșii umplute



Roșii umplute. Foto: pinterest.com
Roșii umplute. Foto: pinterest.com

Există sute, dacă nu chiar mii de rețete după care pot fi pregătite roșii umplute. Indiferent de cea aleasă, preparatul este ușor de făcut, rapid, arată bine și este gustos.
Avem nevoie de:
6 roșii medii, bine coapte, 6 linguri rase de smântână grasă acrișoară ori maioneză dietetică, o ceapă mică, o bucată de pește afumat, jumătate de ardei gras, pătrunjel verde sau mărar tocat, sare și piper după preferință
Preparare:
Spălăm roșiile, le tăiem foarte puțin la bază, un căpăcel cât o monedă mică, doar pentru a le face să stea mai sigur pe platou. La partea superioară tăiem un capac mai serios și scobim cu grijă miezul roșiei, cu o linguriță, fără a străpunge pereții roșiei. Presărăm puțină sare și piper și punem roșiile cu ”gura” în jos, să se scurgă bine zeama. Dacă folosim smântână, o batem bine, ca pentru frișcă, dar fără să adăugăm zahăr. Dacă folosim maioneză, doar o amestecăm puțin. Verificăm cu grijă bucățile de pește afumat, să nu aibă oase, apoi le mărunțim la dimensiunea preferată. Unii le preferă pastă, alții doresc șuvițe de carne afumată. Tocăm ceapa foarte fin și presărăm pe ea puțină sare. Tocăm ardeiul gras cubulețe mici, iar verdeața, bine spălată, o tocăm cât se poate de mărunt. Amestecăm smântâna/maioneza cu ardeiul, peștele, ceapa, verdeața, sare și piper. Trebuie să rezulte o pastă care nu curge. Dacă e prea deasă, adăugăm câte o linguriță de smântână. Dacă e prea lichidă, adăugăm pește mărunțit. Umplem roșiile cu acest amestec, presărăm puțin pătrunjel și, dacă dorim, potrivim căpăcelul peste roșia umplută. Lăsăm jumătate de oră la rece, apoi preparatul poate fi servit. Se consumă în aceeași zi în care a fost pregătit!



Recomandări

Cockteil…cu amor, umor și poezie. Dez-mahmureală (2)

David Saranga, fermecat de tradiții și bunătățile degustate, după ce a petrecut Paștele în Bucovina

Fostul ambasador al Israelului în România, David Saranga, a revenit în Bucovina, printre oameni dragi, alături de care a petrecut sărbătorile de Paște
Fostul ambasador al Israelului în România, David Saranga, a revenit în Bucovina, printre oameni dragi, alături de care a petrecut sărbătorile de Paște