Roșii, ceapă și alte legume, în grădina Palatului Buckingham



Pentru prima oară după al doilea război mondial, regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii a autorizat cultivarea, în incinta Palatului Buckingham, a unei grădini de legume, a anunțat un purtător de cuvânt, citat de AFP.
Astfel, de circa șase săptămâni, în jardinierele de la Buckingham au fost cultivate roșii, fasole păstăi, ceapă, praz și morcovi, unele dintre aceste legume fiind deja utilizate în bucătăria palatului.
Palatul Buckingham a avut ultima oară propria grădină de legume în timpul celui de-al doilea război mondial, când familia regală a încercat să-i încurajeze pe britanici să își cultive propriile legume, în condițiile raționalizării alimentelor.
De data aceasta, grădina, care se întinde pe o suprafață de 10 metri pătrați și unde nu sunt folosite substanțe chimice pentru îngrijirea legumelor, are ca obiectiv să ajute la conservarea semințelor plantelor în pericol de dispariție.
„Nu contribuim numai la menținerea unor specii vechi de legume, ci și la păstrarea istoriei și patrimoniului”, a explicat Claire Midgley, care răspunde de grădinile palatului.
Regina nu este singura care și-a făcut grădină de legume. În martie, prima doamnă a SUA, Michelle Obama, a săpat primul strat al unei viitoare grădini „bio” la Casa Albă.