Conducerea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava (DSVSA) atrage atenția populației asupra riscului apariției unor episoade de toxiinfecții alimentare din cauza căldurii de afară.
La nivel de județ s-a constituit un comandament de lucru care să dispună măsuri pentru evitarea unor asemenea episoade, dar și care să intervină în cazul înregistrării unor toxiinfecții alimentare, comandament format din reprezentanți ai DSVSA, Autorității de Sănătate Publică, Oficiul Județean pentru protecția Consumatorului.
Acest comandament va funcționa la sediul DSVSA Suceava, care va asigura și baza logistică.
Conform celor declarate de către șeful acestei direcții, doctor Petrea Dulgheru (foto), echipa formată din reprezentanții celor trei instituții menționate verifică în perioada 23 – 27 iulie condițiile de igienă în unitățile în care servesc masa categorii de populație cu risc înalt de îmbolnăvire, respectiv bătrâni și copii. Vor fi trecute prin sită creșele, grădinițele, spitalele, centrele de plasament și cantinele sociale.
„Ținând cont de apariția în ultima perioadă de timp a unor episoade de toxiinfecții alimentare și factorii favorizanți pentru declanșarea acestora în sezonul cald, s-a dispus constituirea la nivel județean a acestui comandament de lucru. Luni, 23 iulie, au fost efectuate primele controale, care u vizat o creșă și trei cantine, ocazie cu care nu au fost constatate nereguli”, a spus Petrea Dulgheru.






