Retragerea de pe piață a berii Redd’s, pentru că ar conține acid malic, un aditiv alimentar care nu se regăsește în lista substanțelor permise de Uniunea Europeană pentru fabricarea berii, știre anunțată de presa din mai multe județe ale țării, este încă un mister în Suceava, informația nefiind nici negată, dar nici confirmată de autorități.
Din câte se pare, problema berii trebuie clarificată de la București, de Ministerul Sănătății și cel al Agriculturii, iar până atunci autoritățile locale nu doresc să facă nici un comentariu.
Doctorul Petrea Dulgheru, șeful Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, a precizat că astăzi va prezenta detalii despre acest subiect, până ieri neavând o dispoziție clară cu privire la modul de acțiune.
Între timp, firma care produce berea Redd’s, Ursus Breweries, a început să retragă produsul de pe rafturi. Reprezentanții companiei au dat la sfârșitul săptămânii trecute un comunicat prin care transmit consumatorilor faptul că nu au motive de îngrijorare.
„Produsul Redd’s Fresh este un produs sigur, care nu ridică nici un fel de probleme legate de siguranța de consum. Din păcate, există o problemă de interpretare legală referitoare la prezența acidului malic în bere, care face ca, în momentul de față, produsul Redd’s Fresh să fie considerat neconform și de aceea am trecut imediat la înlocuirea produsului”, au spus oficialii Ursus Breweries.