Cocktail de morcovi și nucă de cocos
Porții: 1
Ingrediente:
2 morcovi curățați
125 ml de lapte de nucă de cocos
Coriandru
1 felie de lămâie
Preparare:
Laptele de cocos îl poți achiziționa de la magazin sau îl poți prepara chiar tu. Ai nevoie de miez proaspăt de nuca de cocos pe care să-l fierbi în lapte. Se strecoară laptele de miezul de nucă.
Din morcovi se extrage sucul. Într-un robot de bucătărie se amestecă cele 3 ingrediente, până mixul face spumă. Se toarnă într-o cupă și se ornează cu o felie de lămâie.
Îți va crea o inedită senzație că te afli pe tărâmuri orientale
Cocktail de mere și grapefruit
Porții: 1
Ingrediente:
1 grapefruit roșu, curățat de coajă și pieliță
1 grapefruit alb, curățat de coajă și pieliță
1 măr
1 felie lămâie/ 1 căpșună
Preparare:
Fructele se introduc împreună în storcător. Sucul obținut se pune în robotul de bucătărie sau în shaker și se amestecă până face spumă. Se toarnă într-un pahar cu picior și se ornează cu o căpșună sau o felie de lămâie.
Cocktail de legume
Porții: 3
Ingrediente:
1/3 castravete proaspăt
2 roșii de mărime medie
1/3 linguriță de piper
2 țeline de mărime medie, proaspete
6 morcovi de mărime medie
Preparare:
Ingredientele se taie în bucăți mici, pentru a le putea introduce în storcătorul de fructe și legume. Legumele se introduc în ordinea prezentată anterior.
Poți turna acest cocktail într-un pahar răcit și se ornează cu o frunză de pătrunjel sau de țelină.
Shake de roșii și lămâie
Un shake dietetic, ideal pentru o gustare sau chiar ca felul întâi în cadrul unui meniu de prânz într-o zi de dietă. Roșiile și lămâile sunt bogate în vitamina C și bioflavonoide, doi nutrienți care ajută la o bună funcționare a sistemului imunitar.
Ingrediente:
2 roșii coapte, tăiate cubulețe
1 pahar de suc de roșii
½ lămâie – suc
1 linguriță de coajă de lămâie rasă
6 frunze de busuioc proaspăt, spălat
Preparare:
Roșiile tăiate cubulețele se țin la congelator până îngheață.
În robotul de bucătărie se introduc cubulețele de roșii înghețate, sucul de lămâie, sucul de roșii, coaja de lămâie și busuiocul. Se amestecă la cea mai mare viteză până compoziția devine o spumă.
Se servește imediat și ornat cu o frunză de busuioc și o felie de lămâie.
Sursa www.idieta.ro