Roșii umplute cu cremă de sardele
Ingrediente: 6 roșii, sardele în ulei, maioneză de post, 1 lămâie, puțină margarină, pătrunjel, piper
Mod de preparare: Roșiile se spală bine și se scobesc în interior. Sardelele se storc de ulei, se zdrobesc cu furculița, se adaugă atâta margarină cât este necesar ca să obținem o pastă spumoasă. Se adaugă maioneza de post, piperul, sarea și puțin suc de lămâie. Cu această pastă umplem roșiile. Le aranjăm într-un vas și le băgăm în cuptorul deja încălzit cca. 10 minute. Apoi le garnisim cu pătrunjel.
Pește la cuptor în stil chinezesc
Se călesc la foc foarte iute în ulei următoarele: bastonașe tăiate din țelină, ardei gras fâșii și un amestec chinezesc de legume (congelate). Nu se lasă să se înmoaie, trebuie să fie crocante.
Se sting cu o linguriță de sos soia sau un altfel de sos.
Jumătate din cantitate se pune în tavă, peste care se așează peștii asezonați cu condiment special de pește (orice pește) și umpluți cu fâșii de coajă de lămâie. Se acoperă cu restul de legume, iar pentru aromă se pun pe margini felii de lămâie și unul-doi căței de usturoi tăiați în două. Se acoperă bine și se dă la cuptor jumătate de oră. (www.fanclub.ro)