Rețete de post



Rețete de post
Rețete de post

Prăjitură cu mere
Ingrediente:
cca. 1 kg. mere (2 căni cu mere rase), 2 căni cu vârf de făină, 1 praf de copt, 2 căni cu vârf de zahăr, scorțișoară.
Glazura:
125 g. margarină, 9 linguri zahăr, 3 linguri cacao (Cana să fie o cană mare de ceai…)
Mod de preparare:
Merele se rad pe răzătoare, se amestecă bine cu zahărul, se adaugă scorțișoara și la sfârșit se încorporează făina + praful de copt.
Se unge o tavă (puțin mai mică decât cea de la aragaz) cu un strat gros de margarină și se toarnă compoziția.
Se coace la foc potrivit, cuptorul încins dinainte, până se desprinde de pe tavă și se aurește bine, cca. 1 h.
În timpul cât se coace prăjitura, ingredientele pentru glazură se pun într-un vas și se fierb la foc mic, cu o tabliță.
După ce s-a copt imediat se toarnă glazura caldă. Se lasă prăjitura puțin să se răcească, se taie bucățele cu cuțitul trecut prin jet de apă ca să se poată tăia mult mai ușor.
Glazura pătrunde în prăjitură și îi dă un gust deosebit. (www.gustos.ro)