Plăcintă cu soia și ciuperci
Încearcă acest aperitiv și nu vei simți când a trecut postul!
Ingrediente și cantități:
foi de plăcintă
1/2 de pachet de soia granule
1 si 1/2 ceașcă cu apă pentru înmuiat soia
1/2 de linguriță de sare
1 ceapă mare, rasă pe răzătoarea mică
1 fir de praz tocat foarte fin
250 grame de ciuperci tăiate mărunt
3/4 ceașcă cu ulei
2 linguri cu pesmet
1 ardei verde tocat fin
2-3 linguri cu sos bechamel (opțional)
Mod de preparare:
1. Se călesc în ulei ceapa, prazul și ardeiul. Se adaugă soia, înmuiată în prealabil în apă caldă, și toate celelalte ingrediente. Se lasă la foc mic să scadă.
2. Se unge cu ulei o formă potrivită, se aștern jumătate din foi, ungându-se fiecare foaie, se toarnă compoziția și se acoperă cu restul de foi.
3. Deasupra, se presară ulei și se taie în schema cu vârful cuțitului, fără să se pătrundă până jos. Se dă la cuptor, să se rumenească, apoi se servește caldă.
Salată de vinete cu gogoșari
Îți va lua ceva timp să o pregătești, însă va merita din plin tot efortul; Este foarte ușoară și gustoasă!
Ingrediente și cantități:
6 vinete mari
10 gogoșari
4 cepe
1 pahar cu ulei
5 căței de usturoi
sare
Mod de preparare:
1. Se coc vinetele și gogoșarii, se curăță și se lasă să se scurgă.
2. Se toacă apoi foarte bine, se amestecă cu ceapa, care a fost călită puțin, în prealabil.
3. Se adaugă usturoiul pisat și sarea, se pune în borcănele mici, se capsează și se fierbe în bain-marie 10 minute.
(www.retete.eva.ro)