Pizza cu blat de conopidă
Ingrediente blat:
conopidă (congelată sau proaspătă) cca. 400 gr
o lingură făină
cașcaval vegetal,
Topping (poate varia după preferințe)
sos de roșii
oregano
ciupercuțe
măsline
ceapă
ardei
porumb
PREPARARE:
Se fierbe conopida timp de 3-4 minute, cât să rămână tare, se scurge și se trece sub jet de apă rece, se scurge din nou bine și apoi se dă pe răzătoare; se amestecă cu făină și cașcavalul ras, se amestecă bine, se adaugă sare și piper dacă doriți, și se răstoarnă pe o tavă unsă, se nivelează bine să fie în strat subțire și cu marginile regulate. Se coace la foc potrivit pana se rumenește și se usucă suficient de tare blatul.
Se amestecă sosul de roșii cu oregano și condimentele dorite, se unge blatul și se distribuie legumele, se presară din nou puțin cașcaval vegetal și se coace din nou până se pătrund legumele și se gratinează.
Salata naturistă gustoasă și consistentă
Ingrediente: o jumătate de varză mică (sau o salată verde)
1 sfeclă mică
1 ceapă (sau 3 -4 fire ceapă verde)
1 morcov
1 țelină mică
1 gulie mică
1 măr
câteva măsline nesărate
câteva ridichi
2-3 nuci tăiate bucățele
boabe de porumb
cimbru, chimen, sare, piper, oregano, rosmarin, mentă
Mod de preparare:
Legumele se rad pe răzătoarea mare sau se taie mărunt. Se stropește salata cu 1 linguriță ulei de măsline virgin și zeamă de la o jumătate de lămâie (sau puțin oțet) numai înainte de servire.
Salatele sunt mai gustoase dacă se servesc cu sosuri pentru salată: sos picant de roșii cu măsline sau “maioneza dietetică”.
(sursa: www.irinareisler.ro/)