Paste cu ciuperci
Ingrediente:
– două pungi paste
– două cutii ciuperci
– două linguri pastă de tomate
– doua lingurițe delikat
– piper și usturoi după gust
– margarină – patru linguri
Mod de preparare:
Fierbeți pastele cu puțină sare, iar separat preparați sosul. Într-o cratiță puneți la încins puțin ulei, adăugați pasta de tomate și puțină apă și lăsați-le să dea în clocot. Până dă în clocot sosul, pregătiți ciupercile (le spălați și le tăiați).
După ce sosul a dat în clocot, adăugați ciupercile și condimentele. Când este aproape gata, adăugați usturoiul feliat și luați sosul de pe foc. Ungeți cu margarină o cratiță și adăugați pastele spălate în prealabil, și sosul. Le băgați la cuptor pentru 20 de minute și sunt gata!
Supă de varză
Ingrediente:
– ceapă – 2 buc.
– ardei gras – 2 buc.
– varză – 1 buc.
– roșii în bulion – 2 cutii
– sare și piper, după preferința fiecăruia
– 1 cub de knorr
– frunză de țelină
– pătrunjel
Mod de preparare:
Așezați toate ingredientele curățate și tăiate într-o oală și adăugați apa încât să le acopere. Se fierbe cca. 10 minute la foc mare, după care se lasă 2 ore la foc mic. Supa se servește caldă.
(www.retete-culinare.info)