Chifteluțe cu morcovi
Ingrediente:
700 g morcovi, 2 linguri griș, ¾ pahar apă minerală, 2 linguri margarină, 2 – 3 linguri pesmet, 2-3 linguri făină, 3 linguri ulei, sare
Mod de preparare
Morcovii rași pe răzătoarea de zarzavat se fierb înăbușit în apă minerală, adăugând și margarina. Când se moaie bine, se adaugă grișul în ploaie, amestecând mereu. Se lasă pe foc până scade bine. După ce s-au răcit, se amestecă cu sarea și cu făina și se formează chifteluțe. Se dau prin pesmet și se prăjesc în ulei fierbinte.
Ardei umpluți cu legume
Durata
50 min.
Ingrediente:
8 buc. ardei grași, 2 buc. morcovi, 1 buc. rădăcină pătrunjel, 1 buc. ceapă, 3-4 buc. roșii, 1 lingură zahăr, 3 linguri ulei
Mod de preparare
Ardeii, cărora li s-a scos în prealabil cotorul, se pun 1-2 minute în apă clocotită, puțin sărată; se scot apoi pe o sită ca să se scurgă. După aceea, se pune umplutura, se așează pe un rând în cratiță se toarnă deasupra apa, se adaugă ulei și bulion de roșii și se lasă să fiarbă înăbușit cu capac, în cuptor sau pe plită, timp de 30-40 minute. Pentru prepararea umpluturii de legume se taie pai morcovul, pătrunjelul și ceapa și se prăjesc în ulei, se adaugă apoi roșii proaspete curățate de semințe și pieliță, tăiate mărunt, se presară puțin zahăr, sare, piper și se prăjesc.