Paste cu fasole și busuioc
Ingrediente:
(pentru două porții)
3 linguri de fasole
50 gr. paste fantezia
1 cartof
1/2 morcov
2 cuburi cât o nucă de țelină rădăcină
2 linguri de ulei
câteva frunze de busuioc, sare
1/2 linguriță usturoi uscat
Preparare:
– am pus la înmuiat fasolea 6 ore, așa scrie pe pungă
– am clătit-o și am pus-o la fiert în oală sub presiune pentru 10 minute
– am deschis oala și am aruncat apa, am clătit fasolea, am adăugat altă apă caldă peste ea cât să o cuprindă, cartoful curățat și tăiat cuburi, țelina cuburi și morcovul curățat, dar întreg, și am mai lăsat să fiarbă în oala sub presiune 15-20 minute
– am răcit din nou oala și am deschis capacul; pentru că fasolea era deja fiartă, am adăugat pastele și am pus din nou să fiarbă 9 minute, atât cât scria pe punga acestora că este timpul necesar
– între timp, am rupt cu mâna jumătate din busuioc, l-am pus într-un castron împreună cu usturoiul și cu uleiul.
– când pasta e fiartă, stingeți flacăra și adăugați restul frunzelor de busuioc rupte în bucăți mici
– serviți în farfurie cu uleiul aromatizat pe care îl turnați prin strecurătoare ca să nu adăugați și usturoiul. Aroma va fi mai delicată și usturoiul nu va acoperi fasolea, busuiocul.
Paste cu dovleac
Ingrediente:
-500 g dovleac galben (turcesc) ;
-o ceapă potrivită;
-3 căței usturoi;
-sare, piper, busuioc;
-ulei;
-paste;
Preparare:
Se pune la călit ceapa și usturoiul, cu puțin ulei, tăiate mărunt. După ce s-au înmuiat, se adaugă dovleacul (curățat de coajă și semințe și tăiat cubulețe). Se acoperă cu apă, se sărează și piperează după gust, apoi se adaugă și busuiocul.
Se lasă până ce se moaie bine dovleacul și scade apa. Pastele se fierb în apă sărată, se scurg de apă și se pune o lingură de ulei (preferabil de măsline) peste ele, ca să nu-și schimbe volumul… vor deveni și mai gustoase.
Spaghete cu soia
Ingrediente:
– un pachet de soia granule
– un pachet de spaghete
– un borcan de sos tomat
– un cățel de usturoi
– 2 linguri de ulei de măsline
– o ceapă bună
– 2 linguri de busuioc și pătrunjel și alte verdețuri care vă plac
Preparare:
Se călește ceapa tăiată mărunt în uleiul de măsline și cu un piculeț de apă, apoi se adaugă soia (deja fiartă, după instrucțiunile de pe ambalaj, în jur de 25-30 de minute în apă cu condimente), se lasă în tigaie 2-3 minute, apoi se adaugă sosul tomat, se amestecă bine, se lasă până se omogenizează totul și se adaugă verdețurile dorite.
În același timp, când se începe cu ceapa, se pune și o oală cu apă la fiert și se fierb pastele câte minute doriți.
Mențiuni:
Le amestecați pe toate: pastele, cu sosul, cu soia, sau puneți în farfurie sosul peste spaghete.
(sursa: www.reteteculinare.ro)