Rețete de post



Sărățele
Ingrediente:
200 g făină
6 linguri de ulei de măsline
6 linguri de apă
sare, mac, susan și chimen
Mod de preparare:
Amestecă făina cu uleiul și pune treptat apa. În funcție de făină, s-ar putea să nu intre toată apa sau uleiul.
Întinde o foaie potrivit de groasă și tai-o fâșii. Pensulează-le cu puțină apă și presară peste ele mac, susan sau chimen, în funcție de preferințe.
Coace-le în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aproximativ 10-15 minute, până prind o culoare arămie.
Clătite cu nucă
Ingrediente:
300 g făină
50 ml ulei
500 ml apă minerală
400 g miez de nucă
150 g zahăr
1 linguriță zahăr vanilat
sare
Mod de preparare:
Din făină, sare și 500 ml apă minerală preparăm un aluat de consistența unei smântâni.
Turnăm cu un polonic aluatul, pe rând, într-o tigaie unsă cu câteva picături de ulei și prăjim foile de clătite.
Separat, încingem zahărul într-o tigaie și adăugăm miezul de nucă și 3-4 linguri cu apă. Punem zahărul vanilat și amestecam încă vreo 5 minute. Umplem foile de clătite cu acest amestec, le pliem și le servim calde, presărate cu zahăr pudră. (www.coolinaria.ro)