Turtă de verdețuri
Rețeta de turtă de verdețuri din ierburi, cașcaval vegetal, ceapă, ulei, semințe de coriandru, sare și piper.
Ingrediente:
500 g ierburi de primăvară: leurdă, măcriș, untișor, păpădie, lobodă etc.
150 cașcaval vegetal
1 ceapă
3 linguri ulei
un vârf de linguriță semințe de coriandru măcinate
sare
piper
Mod de preparare:
Curățați, spălați și tocați mărunt ceapa, după care căliți-o în ulei la foc mic 1-2 minute. Curățați și spălați ierburile, apoi căliți-le împreună cu ceapa, 4-5 minute, la foc mic. Lăsați-le să se răcească puțin, apoi adăugați cașcavalul dat pe răzătoarea mare și coriandru măcinat.
Potriviți de sare și piper, apoi puneți amestecul în două castroane unse cu ulei. Puneți castroanele în cuptorul încins și coaceți la foc potrivit spre mic circa 30 de minute. Scoateți-le din cuptor, lăsați-le să se răcească puțin, apoi răsturnați-le pe farfurii. Serviți turtele de verdețuri calde.
(sursa: www.restaurantedelux.ro)
Drob de legume de post
Ingrediente:
2 cutii de pateu vegetal (250 g), 200 g. orez fiert în prealabil, 250 g. morcovi, 250 g. cartofi, câte trei legături de ceapă verde și usturoi verde, 2 legături mărar, o legătură pătrunjel, sare și piper după gust.
Mod de preparare:
Fierbi cartofii în coajă, îi cureți și îi dai pe răzătoare. Fierbi și morcovii curățați și îi dai pe răzătoare. Tai verdețurile mărunt și într-un vas amesteci legumele și orezul împreună cu pateul vegetal. Potrivești gustul de sare și piper și pui compoziția într-un vas termo rezistent pe care îl dai la cuptor. Va ieși un drob de legume delicios!
(Sursa: www.culinar.ro)