Rețete de post



Aluat de post pentru tarte
Ingrediente:
250 g făină,
100 g margarină,
100 g zahăr pudră,
1/2 linguriță bicarbonat,
200 ml apă,
sare,
Mod de preparare:
Margarina se pune în bucățele mici, într-un bol, se adaugă apă călduță, un vârf de cuțit sare, bicarbonatul stins, zahărul și făina. Se amestecă ușor cu o spatulă până se omogenizează, apoi se frământă cu mâna, 5 minute în continuu. Vasul se acoperă cu un prosop și se lasă cam o oră, la temperatura camerei. Se întinde o foaie pe masa de lucru, presărată cu făină să nu se prindă, se așează în tava unsă de tartă.
Salată asortată cu spanac:
4 morcovi,
80 g spanac verde,
1 ceapa,
3 roșii,
50 g miez de nucă,
1-2 linguri muștar cu semințe,
3 linguri ulei de măsline,
2 linguri pătrunjel tocat fin,
2 linguri oțet,
sare, piper,
Mod de preparare
Morcovii se curăță și se dau pe răzătoarea mare, ceapa se taie solzișori, roșiile se taie felii, spanacul se spală și taie fâșii, se pun toate într-un bol. Miezul de nucă se toacă mărunt. Într-un bol se prepară un sos din ulei, oțet, muștar, pătrunjelul, sare, piper. Sosul se amestecă bine cu legumele și se servește.
(sursa: www.gastropedia.ro)