Rețete de post



Orez cu spanac
Orez cu spanac

Orez cu spanac
Ingrediente pentru două porții: 1 kg de spanac (nu vă lăsați impresionați de volumul spanacului crud, va rămâne mult mai puțin după ce îl fierbeți), 100 g. orez, 2 cepe, 1 căpățână de usturoi, 50 g. ulei.
Mai întâi puneți orezul la înmuiat în apă rece și vă apucați să curățați spanacul, după care îl opăriți 4-5 minute în apă fiartă. Îl scurgeți și îl lăsați să se răcească, apoi îl tocați mărunt.
Încingeți uleiul și înăbușiți ceapa 2-3 minute, după care adăugați spanacul tocat, orezul și acoperiți cu apă. Lăsați totul la fiert 15-20 minute sau până când se fierbe orezul, după care adăugați usturoiul și luați de pe foc.
Prăjitură cu mere
Ingrediente: 1 kg mere, 500 g făină, 20 g drojdie, 50 g ulei de măsline, 4-5 linguri de zahăr (sau după gust, depinde cât de dulci sunt merele)
Preparare:
Frământați un aluat din făină, apă, drojdie, 1 lingură de ulei și îl lăsați la dospit cam jumătate de oră.
Între timp, spălați merele, le curățați de coajă și le dați pe răzătoare, după care le amestecați cu zahărul.
Încingeți puțin ulei de măsline și căliți merele 3-4 minute. Umpleți foaia de prăjitură cu merele călite și răcite și o puneți într-o tavă în care nu se prinde. Puneți tava la cuptor aproape 40 de minute.


Orez cu spanac
Orez cu spanac
Prăjitură cu mere
Prăjitură cu mere
Prăjitură cu mere
Prăjitură cu mere
Prăjitură cu mere
Prăjitură cu mere
Orez cu spanac
Orez cu spanac