Rețete de post



Ghiveci
Durata: 30 minute
Complexitate: Redusă
Ingrediente: 4 cartofi, 3 cepe, 80 gr mazăre, 80 gr fasole, 2 morcovi, 1 castravete murat, 100 ml suc de roșii, 100 ml ulei, 1 căpățână de usturoi, sare, piper, foi de dafin, mărar și pătrunjel verde.
Mod de preparare:
Se călesc în ulei ceapa și morcovul rondele. Se sting cu 1 litru de apă. Se adaugă restul legumelor tăiate și se fierb împreună 30 de minute. Se potrivește de sare, se adaugă usturoiul tăiat rondele, dafinul. Când a scăzut suficient este gata.
Se servește cu verdeață deasupra.
Crochete de cartofi
Durata: 30 minute
Complexitate: Redusă
Ingrediente: 500 gr cartofi, 15 gr drojdie de bere, 30 gr margarină, 75 gr făină, sare, cimbru, ulei pentru prăjit.
Mod de preparare:
Se fierb cartofii, se curăță de coajă, și se pasează. Se adaugă celelalte ingrediente, drojdia se dizolvă în apă călduță. Se amestecă compoziția până se omogenizează.
Se modelează biluțe care se lasă un timp la loc cald, pe un fund de lemn, să crească. Se prăjesc în ulei încins. Când se umflă și se rumenesc, sunt gata.
Se servesc cu verdeață presărată!
Tocăniță de ceapă
Durata: 50 minute
Complexitate: medie
Ingrediente: 6 cepe, 4 roșii, un morcov, 3 căței de usturoi, o legătură mărar, un pahar de ulei, oțet, boia, zahăr, sare, piper.
Mod de preparare: Ceapa se curăță, se taie solzișori, se călește împreună cu morcovul ras și cu boiaua. Când s-au înmuiat, se adaugă roșiile tăiate mărunt, usturoiul, oțetul, zahărul, sarea, piperul și se lasă la fiert 10 minute. La sfârșit se adaugă mărarul tocat mărunt.
(sursa: www.bunatati.ro)