Rețete de post



Plăcintă cu orez
Ingrediente:
1 pachet de aluat pentru plăcintă sau preparat în casă
Aluat:
500 g făină,
60 ml ulei,
sare, apa călduță,
Umplutura:
1 cană orez,
4 cepe mari,
1 morcov,
sare, ulei, piper, boia dulce de ardei
Mod de preparare:
Făina se amestecă cu ulei, un praf de sare, se toarnă apa călduță până se formează un aluat de pâine.
Ceapa se toacă mărunt și se călește în ulei până devine aurie, apoi se adaugă morcovul dat pe răzătoarea mică. Orezul se fierbe separat. După ce acesta a fiert se adaugă peste legumele înăbușite, se pune sare, piper, boia și se lasă 2-3 minute să absoarbă toate legumele. Foaia se întinde și se porționează, se pune în mijlocul fiecărui pătrățel umplutura și se formează plăcintele. Se tapetează o tavă cu unt și se pun plăcintele. Se dau la cuptor 20-25 minute.
Chifteluțe de primăvară
Ingrediente:
5-6 cartofi,
2-3 morcovi,
1 legătură ceapă verde,
1 legătură usturoi verde,
1 legătură pătrunjel,
2 legături mărar,
2 linguri făină,
sare, piper, ulei, pesmet,
Mod de preparare:
Cartofii și morcovii se pun la fiert, în coajă, pentru 20 minute, legumele nu trebuie să fie prea moi. Se scurg, se curăță și se dau pe răzătoarea mare. Se pun într-un bol, se adaugă ceapa, usturoiul, verdeața, tocate mărunt. Se adaugă făina, sare, piper, se amestecă toate bine. Se formează chifteluțele, se trec prin pesmet și se prăjesc în ulei încins, pe ambele fețe. Se scot pe hârtie absorbantă sau servețele, pentru a înlătura surplusul de grăsime. Se servesc cu un sos de roșii sau cu salată verde.
Plăcintă cu mere și griș ușoară și rapidă
Ingrediente:
2 kg de mere ,
10 linguri de făină,
10 linguri de zahăr,
10 linguri de gris,
10 linguri de ulei,
un praf de copt
Mod de preparare:
Se curăță merele de coajă și se dau prin răzătoare. Se amestecă într-un bol 10 linguri de făină, 10 linguri de zahăr și 10 linguri de gris și se mai adaugă și praful de copt, se amestecă foarte bine și se împarte în două, la fel și cu merele se împarte în două.
Se pune în tavă prima jumătate din compoziția de mai sus, după care adaugă și jumătatea din cantitatea de mere, apoi următorul strat de compoziție și un strat de mere, se adaugă cele 10 ling. ulei. Tava se dă la cuptor până când se rumenește deasupra, între 25 și 30 minute. Poftă buna!
(sursa: www.gastropedia.ro)