Rețete de post



Rețete de post
Rețete de post

Varză călită cu dovlecei
1 varză;
1 ceapă mare;
1-2 dovlecei;
3-4 roșii;
100 ml ulei; verdeață, sare și piper;
Tocăm ceapa, varza, tăiem felii dovleceii. Varza o frecăm bine cu sare. Punem uleiul la încins în cratița mare, adăugăm ceapa, varza, lăsăm să se înăbușe acoperit, mai amestecăm, iar acoperim; după ce se înmoaie un pic varza, adăugăm roșiile curățate și tăiate, apoi dovlecelul tăiat și dăm la cuptor, cu capacul deasupra măcar o oră. Apoi luăm capacul și lăsăm să se rumenească bine. Adăugăm mărar mai mult, pătrunjel mai puțin.
(Sursa: www.petitchef.ro)
Dovlecei umpluți cu varză
Ingrediente: 10 dovlecei, 1 varză, 3 roșii sau o lingură cu bulion, 4 linguri cu ulei, 1 ceapă, sare, cimbru.
Mod de preparare: Dovleceii se curăță de coajă, se taie și se golesc de semințe. Se spală și se lasă la scurs pe un prosop. Varza se toacă mărunt, se freacă ușor cu sare, până când se strânge zeama în vas. Se spală și se pune în cratiță cu ulei, împreună cu ceapa tocată. Se lasă la călit, timp de 30 de minute. Se adaugă roșiile fără coajă sau bulionul, cimbru și se mai lasă pe foc câteva minute. Dovleceii sunt umpluți cu varză călită, sunt acoperiți cu apă caldă și sunt introduși la cuptor, vreme de 30 de minute. Se servesc calzi.
(Sursa: http://www.moldovacrestina.info)