Tort de post
Ingrediente:
Blat:
150 g nucă măcinată,
100 g zahăr,
1 plic praf de copt,
250 ml apă minerală,
6 linguri făină
Sirop:
200 ml apă,
3 linguri zahăr,
esență de rom
Cremă:
Frișcă vegetală simplă
Mod de preparare:
Blatul: compoziția trebuie să aibă consistența unui chec. Se amestecă zahărul cu apa minerală, nuca, praful de copt, făina și se pune compoziția într-o formă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se coace la foc potrivit. Se scoate, se taie în două și se însiropează.
Crema: pentru cremă se poate folosi frișcă vegetală simplă sau amestecată cu nucă măcinată (sau alune); dacă se prăjesc puțin nuca sau alunele este mai bine. Se poate amesteca frișca și cu fructe: căpșuni, zmeură sau amestec de fructe de pădure.
O altă variantă de cremă este cea din plicuri de cremă instant la care se înlocuiește laptele cu apă minerală, suc sau cafea, după dorință.
(www.gastropedia.ro)