Rețete de post



Cornulețe de post cu rahat
Cornulețe de post cu rahat

Aluat de post pentru tarte
Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 100 g margarină
  • 100 g zahăr pudră
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 200 ml. apă
  • sare

Mod de preparare:
Margarina se pune în bucățele mici, într-un bol, se adaugă apa călduță, un vârf de cuțit sare, bicarbonatul stins, zahărul și făina. Se amestecă ușor cu o spatula până se omogenizează, apoi se frământă cu mâna, 5 minute în continuu. Vasul se acoperă cu un prosop și se lasă la o oră, la temperatura camerei. Se întinde o foaie pe masa de lucru, presărată cu făină să nu se prindă, se așează în tava unsă de tartă.
Covrigei simpli
Ingrediente:

  • 200 g zahăr pudră
  • 400 g margarină
  • 600 g făină
  • 1 plic vanilie
  • 1 linguriță coajă de lămâie

Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele, se frământă bine și se modelează covrigei în forme diferite. Se coc la foc potrivit.
Cornulețe de post cu rahat
Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 200 g margarină
  • 100 g zahăr
  • 150 g miez nucă măcinat
  • 1 vârf de cuțit sare
  • coajă de la o lămâie
  • 1 vârf de cuțit bicarbonat
  • 200 g rahat

Mod de preparare:
Se amestecă într-un castron margarina, zahărul, coaja de lămâie, miezul de nucă, făină, bicarbonatul stins cu o lingură zeamă lămâie, se frământă bine. Se întinde o foaie de 3-4 cm grosime și se taie în pătrățele de 6 cm. În mijlocul pătrățelului se pune o bucată de rahat, se rulează. Se așează cornulețele pe o tavă, cu hârtie de copt. Tava se dă la cuptor, la foc potrivit. Când se scot se tăvălesc prin zahăr pudră.
(www.gastropedia.ro)


Cornulețe de post cu rahat
Cornulețe de post cu rahat
Cornulețe de post cu rahat
Cornulețe de post cu rahat